luni, 24 august 2015

Inima batrână, inimă slăbită, anemie

Băutura de galangal cu ţelina, maghiran, piper alb şi miere


”cine suferă în piept, la inimă şi splină şi cine are stomacul rece din cauza secreţiilor rele să ia galanga şi de două ori mai mult maghiran şi să adauge tot aşa de multe seminţe de ţelină şi ceva piper alb. Şi amestecul asta se se facă praf şi să se adauge la o miere care a fost fiartă şi careia i s-a scos mai înainte spuma. Asta să se fiarbă la foc mic şi încet şi nu abrupt. Să mănânce asta des şi să bea şi vin uşor, curat şi bun ”

Reţeta : 6g de praf de galangal, 12 g praf de maghiran, 12 g praf de seminţe de telina, 4 g piper alb, 100g miere fiartă (mierea se fierbe cu tot cu borcan într-un vas cu apă şi spuma se arunca). Se pun prafurile în miere şi se amestecă. Mierea se pune cu borcan cu tot într-un vas la foc în care este apa. Vasul cu borcanul cu miere se pune la foc încet. Se amestecă bine mierea în timp ce este încălzită aşa şi se obţine un fel de cremă care se mănâncă astfel: se pune câte o linguriţă în ceva vin călduţ. Se ia timp de mai multe saptămâni după fiecare masă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu