joi, 24 decembrie 2015

Plata prin Pay Pal

Despre plãtile prin PayPal

Cum se deschide un cont si cum se poate face plata prin PayPal
Ce este PayPal?
Serviciul oferit de PayPal.com functioneaza ca un cont bancar, singura diferenta este ca printr-un cont PayPal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si-l poate incarca cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi automat din contul traditional si mutati in cel electronic.
Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului.
Prin Paypal putem:
  • Plati marfa cumparata online
  • Accepta carti de credit
  • Trimite si primi bani in si din toata lumea
  • Pastra secrete informatiile referitoare la cardul nostru
  • Gestiona cheltuielile online
De ce Paypal?
De ce merita sa avem cont Paypal?
PayPal este numarul 1 la tranzactiile online. Serviciul oferit de aceasta companie este adoptat pe scara larga, de peste 8 milioane de utilizatori si comercianti. In plus exista multi comercianti pe Internet care nu sunt de incredere. Daca le dezvalui informatii despre cardul de credit te expui unui risc mare. In schimb, daca folosesti PayPal, ei nu vor afla informatii despre cardul tau bancar. PayPal pastreaza secrete acele informatii. Folosind acest serviciu te asiguri ca informatiile raman secrete si platesti usor, folosind doar adresa de e-mail + parola.
Este PayPal gratuit?
Da, poti sa-ti creezi un cont PayPal gratuit, pentru a trimite bani prietenilor sau familiei. Transferul banilor din contul tau bancar intr-un cont PayPal nu costa nimic. Nu exista taxe nici pentru platile din contul PayPal, dar exista o limita pentru cantitatea de bani care poate fi platita, incasata sau retrasa din contul personal. Pentru mai multe informatii citeste mai jos despre tipurile de conturi
Ce alte avantaje avem la folosirea PayPal?
1) Siguranta - Nu trebuie sa furnizezi datele de pe cardul bancar. Astfel, ai certitudinea ca nimeni nu va afla datele de pe cardul tau in momentul in care faci cumparaturi online!!!

2) Rapiditate - Transferurile din si in contul Paypal se fac instantaneu. Se pot trimite si primi bani din orice parte a lumii .

3) Numar mare de comercianti din toata lumea care accepta plata prin PayPal.

4) Istoric al platilor online.

5) Garantia primirii marfurilor - Daca vanzatorul (de tip magazin online) este unul verificat de PayPal si tu nu primesti marfa, iti poti recupera banii. Cumparatorii sunt protejati daca cumpara marfuri pana la valoarea de 5000 USD pe an.
Cum se creeaza un cont PayPal
Pentru a iti crea un cont PayPal, trebuie parcurse urmatoarele etape:

1. Mergi pe pagina PayPal, https://paypal.com
2. Clic pe SignUp, pentru crearea contului.
3. Selectezi tara (Romania) si limba (limba româna nu este disponibila).
4. Selectezi tipul de cont dorit:
Tipurile de conturi PayPal si functionalitatile acestora sunt urmatoarele:

a. PayPal Personal Account - cu acest tip de cont poti efectua numai plati online oriunde PayPal este acceptat si poti primi bani doar de pe un alt cont PayPal.

b. PayPal Premier Account - cu acest tip de cont poti plati online sau primi bani dintr-un cont PayPal, un cont ori un card bancar. Daca ai un magazin online, puteti folosi optiunea "Shopping cart". Tot cu acest tip de cont poti primi donatii.

c. PayPal Business - acest tip de cont este similar cu Premier ca functiuni, cu diferenta ca te poti înregistra ca organizatie/firma si în felul acesta este permis accesul mai multor utilizatori la cont.
Tu decizi care este tipul de cont care ti se potriveste. Daca doresti sa faci doar plati online, probabil ca optiunea optima este contul PayPal Personal. Pentru un spectru mai larg de operatiuni financiare, preferabil este insa PayPal Premier.
5. Completeaza câmpurile cu datele tale de identificare.
La campul Email address introdu adresa ta de email valida.
La campul Choose a password, respectiv Confirm Password introdu o parola alfanumerica de minim 8 caractere.
Completeaza apoi First Name (Prenume), Last Name (Nume), Adress Line 1 (adresa - poate fi o casuta postala) si, optional, Adress Line 2. Scrie-ti numele asa cum apare pe cardul bancar, ca sa eviti problemele!!!
La City completeaza orasul in care locuiesti, State/Province/Region - judetul si la Postal Code - codul postal al adresei introduse.
Este obligatoriu sa completezi si Phone Number (numar de telefon).
Obs. Daca ai dificultati cu limba engleza, site-ul PayPal poate fi citit si in limba franceza sau spaniola.
6. Acum, introdu datele cardului tau bancar.
Completeaza si CSC, anume codul de securitate de pe spatele cardului, adica ultimele 3 cifre. (Ti se arata o imagine ajutatoare daca pui cursorul mouse-ului peste What is this?).
7. Confirma din contul de email faptul ca într-adevar doresti sa iti faci un cont PayPal (PayPal iti va trimite un email dupa introducerea datelor de identificare personale si ale cardului). Ti se vor mai cere, suplimentar, niste intrebari de control in cazul in care uiti fie parola, fie adresa de email (in limba engleza).
8. Felicitari! Tocmai ti-ai creat un cont PayPal! Astfel, poti face plati simplu si comod, folosind doar datele de logare (email + parola).
Alte intrebari si raspunsuri despre PayPal
1. Pentru ce ne trebuie PAYPAL?
Multe servicii de advertising platesc prin PayPal. Daca te ocupi de web design, programare sau afaceri pe internet, multi vor dori sa-ti plateasca prin PayPal, mai ales strainii.
2. De ce trebuie sa-mi verific contul?
Nu trebuie neaparat, dar multe firme de hosting, magazine online, registeri de domenii accepta plata prin PayPal doar daca ai contul verificat. Şi mai important, doar daca ai contul verificat poti retrage bani din PayPal pe cardul tau bancar.
3. Cum îmi verific contul? Ce înseamna sa ai un cont verificat?
Verificarea contului e un procedeu de securitate. Cum îti verifici contul? Urmeaza pasii:
    a: Foloseste un card bancar care poate face operatiuni online. Contul PayPal trebuie sa fie pe acelasi nume, asa ca nu da nume fictive! Cardul poate fi Visa Electron sau Master Card (dar sunt probleme la retragere), în nici un caz Maestro. De exemplu, cu un card Visa Electron la ING Bank in RON, pot sa retragi pe el valuta din PayPal, banca facand conversia EURO/USD RON la cursul bancii din ziua respectiva.
    b: Trebuie sa ai macar cativa Euro pe card, sau contravaloarea in RON. Vei avea nevoie de minimum 1,5 Euro.
    c: Cand ai deschis contul PayPal si ai mentionat datele cardului bancar, automat s-a trimis la banca cererea de plata a sumei de 1,5 Euro. Acum trebuie sa telefonezi la departamentul carduri de la banca la care ti-ai facut cardul si le ceri celor de-acolo ultimele 4 cifre din numarul tranzactiei de 1,5 Euro (din extrasul de cont din luna în care ai facut tranzactia). Poti obtine aceste cifre la cateva minute sau ore dupa deschiderea contului.
    d: Te loghezi în contul tau de PayPal, si intri pe linkul Status: Get verified sau la Notifications > Add/Edit Credit Card apoi adaugi cele 4 cifre obtinute de la banca terminând astfel procesul de verificare. Aceasta procedura se face o singura data, la deschiderea contului. Cei 1,5 Euro iti raman in contul tau PayPal.
4. Cum retrag banii de pe contul meu PayPal pe cardul bancar?
Te loghezi pe paypal.com, mergi la Withdraw de la My Account, acolo selectezi Withdraw founds to your card, selectezi valuta (fie balanta in EUR, fie cea in USD), apoi scrii suma pe care vrei sa o transferi, alegi cardul, daiConfirm si ti se vor trimite rapid banii in cont (o zi, doua).
5. Care sunt costurile gestionarii unui cont PayPal?
    a. Costul crearii unui cont PayPal: 0.
    b. Costul întretinerii unui cont PayPal: 0.
    c. Comision pentru efectuarea unei plati online: 0 (plateste comision cel care primeste banii, posesorul magazinului online, de pilda).
    d. Comision pentru cazul în care primesti bani (donatii, incasari online etc): 3,9%+0,35 EUR/0,30 USD pentru tranzactii internationale.
    e. Comision pentru retragerea banilor din contul PayPal (transferul acestora catre propriul card bancar): 2 EUR.
Pentru detalii privind comisioanele asociate tranzactiilor prin PayPal, acceseaza pagina PayPal destinata acestora. Comisioanele în dolari sunt un picut mai mici.
6. Ce carduri se pot folosi?
Pot fi folosite atât carduri de credit, cât si carduri de debit. Un card BCR Visa Electron, de pilda, este foarte bun. Pentru detalii, poti apela banca emitenta a cardului tau pentru a verifica daca il poti folosi pentru plati prin PayPal.

7. Cum se efectueaza plata prin PayPal?
Atunci când efectuezi o plata online, PayPal plateste imediat ce ai terminat tranzactia, urmând sa-si recupereze banii ulterior din cardul tau.
8. Daca am cont în lei, pot plati pentru produse care se vând în dolari ori euro?
Da. Daca ai card în lei, vei putea face plati în euro ori dolari fara probleme. Schimbul valutar se face automat de catre banca emitenta a cardului, de obicei fara comision sau cu unul foarte mic.
Exemplu de plata online
Iata cat de simplu poti plati online orice suma (in Euro) apasand butonul-imagine de mai jos! Daca ai lei in contul bancar, se va face automat schimbul valutar la cursul de referinta al zilei.
 
Intai scrie valoarea sumei in rubrica Donation amount, apoi apasa Update total, iar in final logheaza-te la contul PayPal cu adresa de Email si Password (rubricile din dreapta). (Rubricile din stanga sunt destinate celor care nu au inca un cont PayPal.)
Procesarea donatiilor se va face de catre compania PayPal Inc. companie lidera in tranzactiile online si procesare de plati. Vei fi directionat catre un site securizat, iar datele transmise vor fi criptate pentru a preveni orice scurgere de informatii confidentiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu