sâmbătă, 11 octombrie 2014

VINDECATE PRIN DIETA CITITORULE


Tratamentele care nu i-au în consideraţie
alimentaţia corectă nu aduc în general un
succes pentru timp îndelungat, căci boala este
agitată în corp de îndată ce bolnavul consumă
ceva greşit, fie că este aliment, fie că este
băutură sau leac. La fiecare om trebuie să-i
fie limpede ca sângele şi lichidele din corp nu
se pot curăţi atâta vreme cât ele sunt stricâte,
otrǎvite şi agitate prin medicamente,
alimentaţie greşită sau prin furie, mânie,
răutate. In caz de boala trebuie evitate toate
alimentele şi băuturile care ne-au fost descrise
de Dumnezeu prin călugăriţa Hildegard ca
fiind dăunatoare precum şi starile sufletesti
care au dus la aceasta boala sau au facilitat-o.
Chiar dacă efectul negativ al alimentelor şi
băuturilor dăunătoare nu este cunoscut de
mai nimeni, cu atât mai puţin de doctori, care
in general nu i-au în seama mai deloc
alimentaţia şi chiar dacă pare ciudat faptul că
majoritatea oamenilor se hrănesc cam tocmai
pe dos de cum ar trebui dacă s-ar cunoaşte
adevarul, este bine să se respecte cât mai
strict regulile următoare de alimentare, căci
altfel vindecarea va dura mai mult sau chiar
nu va mai avea loc. Aceste reguli se pot
dovedi adevărate la orice boală şi la orice
bolnav.
Alimente care ar trebui evitate complet în caz de
boală
- cafea cu sau fără cofeină, pepsi, coca-
cola, red-bull . Cofeina anulează efectul
plantelor şi forţele de vindecare din
corp. Atâta vreme cât se bea cafea, fie
şi numai jumatete de ceasca,
vindecarea numai cu greu poate avea
loc. Din toate lucrurile enumerate mai
jos nimic nu este mai rau decât
cafeaua atunci când un om doreşte să
fie vindecat . Cafeaua boabe şi cofeina
trebuie evitată complet şi în primul
rând.
- ceai negru (conţine şi el cofeina),
guarana (extract sudamerican)
- bere (de fapt nesănătoasă din cauza
la hamei şi la orz!)
- tot ce conţine sânge trebuie evitat.
Carnea trebuie gătită întotdeauna
foarte bine. Caltabosul de porc şi
salamurile sunt deci dăunătoare căci
conţin mult şânge.
- fanta , limonade de la magazin (au
multe conservante şi acizi) (Să se bea
sirop natural diluat cu apă, ceai, apă
fiartă, vin cu apă)
- ceapa crudă, prazul, cartofii şi roşiile
(mai ales crude), ardei, vinetele,
ridichiile, castraveţi, conopida, fasolea
boabe , varza (şi cea murata), ciuperci ,
ţelina cruda (fiartă numai rar). Salate
verzi de asemenea nu sunt favorabile
vindecării şi se pot mânca numai
condimentate adecvat.
- căpşuni, fragi, prune , pere crude
(fierte da), piersici şi încrucişările din
piersică şi prună . Să se evite şi fructele
necoapte crude (în general cele exotice
importate), smochinele.
- carnea de porc , (carnea de porcul să
fie înlocuită cu cea de peşte, pasăre,
miel, capră, viţel)
- carnea de raţă şi de gâscă
- vin pur nediluat cu apă (vinul să fie
întotdeauna amestecat cu apă
- sare iodată şi rafinată (a se cumpara
sare de salină nerafinată aşa cum vine
din salină. Iodul este pus de oameni în
sare şi este o otravă pentru creier şi
distruge glanda tiroida ! Iodul nu
ajută aşa cum cred în mod greşit
doctorii ci distruge glanda toroida!
- ulei rafinat, margarina (a se înlocui
cu ulei de floarea soarelui nerafinat şi
cu unt. Uleiul de rapiţă şi de soja să fie
evitat)
- surogate de zahăr (substante chimicie
foarte dăunatoare, mai ales aspartamul ,
acesulfam, fructoza , să se foloseasca
pentru îndulcire numai zahăr sau
miere)
- orice tip de caşcaval precum şi
brânza tip franţuzească cu miros
puternic – camembert (sunt dăunatoare
şi pline de bacterii şi de toxinele lor),
brânza topită
- laptele omogenizat (de la carton sau
sticlă. Laptele omogenizat nu mai este
sănătos, fiind distrus prin aceast
proces. Ar trebuie consumat numai
lapte pasteorizat, dar nu omogenizat)
- soia şi produsele din soia, uleiul de
soia şi de rapită (sunt plante dăunătoare
omului şi în cea mai mare parte
manipulate genetic)
- orice fel de muraturi şi acrituri , mai
ales varza murată , conserve de peşte,
conserve în general
- iarurturile moderne (Actimel, etc.)
cu bacterii modificate genetic.
- muştarul, ghimbir, praf de ardei şi de
ardei iute (chilli)
- prăjelile şi grătarele conţin o
substanţă care provoacă reumatism şi
ar trebui evitate cât mai mult – mai
ales la boli reumatice.
- apă acidulată, sifonul şi băuturile
acidulate (CO2 este o otravă pt.
organism şi arde limba. Acest lucru se
întâmpla şi când nu sunt bule de gaz,
de ex. când se bea sifon într-o cameră
presurizată. Deci nu bulele ard limba,
ci gazul)
- carnea de oaie să se evite iarna
- laptele de vacă să se evite vara (lapte
în general cât mai puţin sau deloc, mai
ales cel gras sau omogenizat)
- carnea de vită să se evite de cei
bolnavi cu circulaţia şi cu stomacul.
(Carnea de vită să se lase 12 ore în apă
înainte de gătire)
- carnea de capră să se evite din august
până în ianuarie (iedul se poate mânca
până în octombrie)
Alimente care nu sunt favorabile unui vindecari
- pâinea albă şi produse din făină albă
(a se înlocui cu pâine şi făină
integralǎ)
- orez decojit (alb) (a se înlocui cu
grâu speltă sau orez integral)
- dulciuri şi mult zahăr rafinat (tos)
- linte, mazăre, fasolea boabe uscată
- salate verzi, mâncaruri reci, băuturi
reci, mâncăruri fierbinti
- alimente prefabricate industrial,
congelate, conservate, pasteorizate
- fructele necoapte pe deplin şi deci cele
exotice (banane, ananas, avocado, etc.)
Alimente care dau putere la corp şi întăresc
trupul şi sufletul
- grâu speltă, ca pâine sau fiert
(boabe întregi, griş, făină sau tărîţe
fierte)
- orez integral, porumb (porumbul
este manipulat genetic în ultimul timp,
ar trebui evitat)
- pâine de grâu integral (nu fiartă
însă)
- dovleac, bulbi de fenicul, fasole
verde, naut, compot de mere şi pere,
castane comestibile, sfecla roşie
- hreanul (este bun numai primavara
până când el să întăreste, după aia
devine dăunator)
- brânza dulce proaspătă, cas. Poat fi
de vaca, de oaie sau de capră
- laptele de capra şi de vaca
(neomogenizat aşa cu e la cutie sau
punga)
- carnea de pui (nu însa când omul
este bolnav bolnav rău sau cu
stomacul), carnea de struţ (mai ales
pentru cei graşi), peşte (preferabil de
apă dulce şi răpitor- stiucă, biban),
carnea de miel şi oaie (dar nu iarna),
carnea de vită (nu la cei care au
circulaţia slabă) şi capra (capra se
poate mânca din ianuarie până în luna
august iar iezii până în octombrie) .
- scortisoara şi nucşoară zilnic sau
biscuiţi energetici (la care se adaugă si
cuişoară). Aceşti biscuiţi întăresc
nervii, dau putere la corp, dau putere
de concentrare, regulează hormonii
- vin curat de casă amestecat cu apă
luat cu măsură împreună cu
condimente sau leacuri ca întărire a
inimii şi a sufletului
- condimente tip Hildegard puse în
mâncare: betram, busuiocul cerbului,
isop, cimbrişor de câmp
- apă însorită la soare într-o sticla
albastră sau cel mai bine violetă (o
sticla transparentă se poate vopsi cu
pensula)
- ceaiuri de plante, în special cele de
seminţe de fenicul, de urzică, de
galbenele şi de salvie.
- sucuri şi gemuri de gutuie (mai ales
pentru reumatism)
- supă de urzici proaspete (culese
tinere când ies din pământ
primăvara ) şi ceai de urzici pentru a
curăţi sângele.
- măceşe, coarne, mure
- struguri (dar nu must, căci acesta
fierbe in stomac), stafide, migdale.
Seminţele de strugure conţin o enzimă
vindecătoare, pot fi sucate la soare şi
pisate praf.
- ceapa fiartă sau prăjită mâncată cu
măsură(daca nu sunt boli de stomac),
usturoi cu măsură (mai ales crud)
- portocale, lamîi proaspete.
Iaurtul natural se poate mânca, dar nu la boli
grave şi nici prea des, iaurturile de tipul
“probiotice” (Actimel) cu bacterii speciale sunt
f. dăunatoare , căci aceste bacterii sunt
modificate genetic şi dăunează foarte mult
intestinului!
Reguli sănătoase la masă
1. Fiecare masă să se înceapă cu o mâncare
caldă (dar nu fierbinte!) şi nu cu una rece
sau cu cruditaţi.
2. nu se bea apă şi lichide reci înainte de a
mânca mâncare caldă.
3. să se bea moderat în timpul mesei. Cine nu
bea în timpul mesei îşi îngroaşă sângele.
4. Să nu se mănânce prea multe lucruri
deodată. Cu cât mai simplu cu atât mai
bine. Un post la care se mănâncă zilnic
aceeşi mâncare fără variaţie mare ar fi cel
mai bun lucru în caz de boală .
5. Cu cât mai puţine alimente la o singura
masă cu atât este mai uşor pentru corp să
le asimileze. Cu cât mai multe feluri de
mâncare la o masă, cu atât mai dăunatoare
este această mâncare, chiar şi atunci când
toate alimentale sunt sănătoase. Acest
obicei de a mânca variat fiind o sursă de
boală.
6. Să nu se mănânce prea mult (sursă de
boala)
7. Să nu se culce imediat după masă ci la cel
puţin 1 ora după masă
8. Să nu se bea băutura rece de la frigider, ci
la temperatura ambientă iar vara mai
degrabă apă calduţă şi ceaiuri.
9. Să nu se mănânce în odăi închise, ci la aer
curat sau în odaie aerisita bine înainte de
masă. Cel mai bine este să se faca o
plimbare înainte de fiecare masă.
Stomacul şi plămânii trebuie să fie
oxigenati bine înainte de masă pentru a
garanta o digestie şi o “fierbere” bună a
mâncarii în stomac. Cei bolnavi mai ales
să mănânce de abia după ce au facut
mişcare la are liber pentru a da căldură
stomacului că să aibă putere de a digerì
mâncarea.
0. Să se mestece bine mâncarea.
1. Vara să se mănânce mai puţin decât iarna
şi să nu se mănânce nici mâncare fierbinte
şi nici rece.
2. Să nu se mănânce în frig sau la căldură
mare.
3. O rugăciune simplă şi din inima către
Dumnezeu de a binecuvânta mâncarea înainte
de masă, aşa cum faceau bunicii nostrii, ar
aduce cele mai multe avantaje, în caz că omul
crede în Dumnezeu. Pentru cel care nu crede
încă, el se poate convinge de existenţa lui
Dumnezeu prin existenţa şi eficacitatea
acestor remedii.
Pentru o vindecare cât mai rapidă şi mai deplină
în cazul bolilor grave sau cronice ar trebui
respectate şi considerate următoarele :
1. Respectarea cât mai strictă a dietei de
alimentaţie. Să se folosească cât mai multe
alimente care vindecă şi să se evite cel
puţin cele care dăunează.
2. Să se bea la început tratamentului zilnic
ceai de urzici şi de galbenele pentru a
curăţa sângele şi ficatul.
3. Cine are boli de stomac trebuie să şi le
vindece mai întâi cu ajutorul remediilor
pentru stomac.
4. Să se bea zilnic ceai de salvie (elimină
reumatismul din corp, ajută la digestie,
limpezeşte ochii)
5. Să se consume 5-10 migdale dulci pe zi
(crude sau gătite) – ajută la ficat şi la creier
6. Să se consume cât mai des produse de
gutuie (remediu universal la reumatism),
de coarne (bune pentru boli de stomac). Se
recomandă de asemeneaa merele gătite (ca
întărire) şi pere fierte (pentru a curăţa
intestinele şi stomacul).
7. Să se bea numai apă însorită la soare în
timpul prânzului, puse 1-2 ore într-o sticla
albastră sau violetă deschis. In caz că apa
nu este de calitate (clor, etc.) ea să fie
fiartă mai înainte. Aceasta apă însorita dă
putere la suflet, căci particulele de lumină
(fotonii) care se adună în apă întăresc
sufletul care este făcut tot din lumină.
Când apa nu este bună sau vine dintr-un
izvor cu apă dură, apa ar trebui mai bine
fiartă. Apa minerală acidulată sau orice
sifon este deci nesănătoasă. Arsul pe limbă
provine care se simte cănd se bea apă
acidulată provine de la efectul dăunător al
dioxidului de carbon si nu de la bulele de
gaz, asa cum se crede. Dacă se bea o astfel
de apă într-o camere presurizată unde
bulele nu apar, efectul se simte încă în
gură.
8. Cafeaua şi cola şi pepsi şi orice băutură
care conţine cofeină ca şi carnea de porc,
de raţă şi de gâsca, caşcavalul, precum şi
legumele şi fructele dăunătoare enumarate
mai sus (piersici, prune, căpşuni, praz,
ceapă crudă, varză, ardei, roşii, cartofi,
vinete, etc.) trebuie evitate complet.
9. La mâncare să se pună condimentele
vindecatoare : betram, busuioc, busuiocul
cerbului, isop, cimbrişor de camp, galangal,
etc
0. La reumatism şi atroză să se facă des
baie,inhalaţie sau sauna recomandată de
Hildegard (cu frunze de dude, de castane,
etc.)
1. Praful de seminţe de ţelină este la
Hildegard cel mai eficient remediu contra
la reumatism şi gută.
2. La epuizare şi slabiciune mare sau după
operaţii să se facă baie cu apă de orz şi să
se folosească acele remedii pentru cazuri
de epuizare şi slăbiciune mare.
3. Toate bolile se trag din cauze sufletesti şi
nevirtuti (ură, mânie, nerăbdare, lipsa de
credinţa în Dumnezeu, mândrie, bârfa,
răutate,
zgârcenie, lipsă de iubire faţa de semeni
etc.). Cauza lor trebuie recunoscută şi
trebuie încercată o schimbare în acest
plan. Căci orice boala are şi un scop şi nu
numai o cauză. Scopul este întotdeauna
schimbarea omului în bine.
4. Bolile îşi au centrul în inimă sau în
intestine. Curăţirea intestinelor cu amestec
de pere cu miere şi cu brie
(Bärwurzmischung) este recomandată la
orice boala. Elixirul de limba cerbului
curăţă plămânii şi ficatul foarte bine. Ca
remedii universale se mai pot enumera:
elixirul de linte de apă
(Wasserlinsenelixir ), praful “ Sivesan ” sau
amestec de fenicul. Pentru inimă s-au
dovedit folositoare în special vinul de pelin
alb (Wermuttrank), praful de galangal şi de
fân grecesc multe alte leacuri.
5. Dumnezeu este Cel care vindeca şi El este
şi CEL care ştie la ce ne ajută boala de care
suntem singuri vinovaţi în general.
Vindecare fără ajutorul direct a lui
Dumnezeu nu poate exista, acest lucru să se
considere la orice boala. O rugăciune din
inima către Dumnezeu şi încercarea de
schimbare în bine a caracterului poate
aduce mai mult decât 1000 de leacuri, fie şi
ele de la Dumnezeu, căci scopul nostru pe
acest pământ este întoarcerea către
Dumnezeu şi nu un trai fericit fără boli.
Aşa cum boala gravă aduce omului
umilinţa şi deseori şi credinţa, tot aşa
rugaciunea din inimă poate aduce
vindecarea şi încrederea în Dumnezeu.
Lector-Formator-Terapeut Liviu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu